Εξειδίκευση στην Καρδιακή Ανεπάρκεια
Στο ιατρείο, δίνεται έμφαση στην πρώϊμη και έγκαιρη αντιμετώπιση των ασθενών με ΣΝ, υπέρταση, ΣΔ, και λοιπές συννοσηρότητες για την αποφυγή επιδείνωσης της υγείας του ασθενούς και την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας.
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Το κλινικό σύνδρομο της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας είναι η τελική κατάληξη πολλαπλών καρδιακών παθήσεων.
Τι είναι;
Kαρδιακή ανεπάρκεια είναι η νόσος κατά τη διάρκεια της οποίας η καρδιά αδυνατεί να τροφοδοτήσει τους ιστούς με την απαραίτητη ποσότητα αίματος ώστε αυτοί να μπορέσουν να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους.
Είναι συχνό φαινόμενο;
Στις μέρες μας η καρδιακή ανεπάρκεια έχει αποκτήσει επιδημικές διαστάσεις.
Αιτίες
Κύριες αιτίες της καρδιακής ανεπάρκειας είναι η απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών, η υπέρταση, το σάκχαρο, και η παχυσαρκία.
Πρόληψη
Η έγκαιρη ταυτοποίηση των παραγόντων κινδύνου, η σωστή καρδιολογική παρακολούθηση και η τήρηση των κατευθυντήριων οδηγιών έχει ως συνέπεια την αναχαίτιση της εξέλιξης της νόσου και τη σταθεροποίησή της στα πρώϊμα στάδια.
Αντιμετώπιση
Ασθενείς με μετρίου έως σοβαρού βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια αντιμετωπίζονται με τη φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.
Διατροφή & Άσκηση
Η αλλαγή των διαιτητικών συνηθειών και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής και να αποτρέψουν την εμφάνιση και την επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας.
Καρδιακή ανεπάρκεια – η νόσος με τη σταδιακά αυξανόμενη ενδονοσοκομειακή νοσηλεία
Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία πάθηση κατά την οποία [...]